Masthead header

Rabarberpaj med marängtäcke

Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
100 g smör

Rabarberkompott
300 g rabarber, skalad och skivad i mindre bitar
1 dl socker

Maräng
3 äggvitor
1 dl socker

Blanda vetemjöl och vaniljsocker.
Dela smöret i mindre bitar och blanda ned i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt gärna degen vila i kylskåp ett tag så att den blir lättare att jobba med.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter och nagga.
Förgrädda pajskalet på 200 grader i 10-12 min. 

Lägg rabarber och socker i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills rabarbern har mjuknat.

Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum.
Vänd ned sockret och vispa allt 4-5 minuter till.

När pajskalet är färdiggräddat häller du i rabarberkompotten och brer ut marängen ovanpå.
Grädda ytterligare 10-15 min så att marängen får en fin gyllene färg!

Servera gärna lite ljummen med vispad grädde!

Njuut!
~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän