Masthead header

Syltkakor

Ca 50 stycken

250 g socker
500 g smör
1 ägg
750 g vetemjöl

Garnering
uppvispat ägg att pensla med
pärlsocker
hallon- eller blåbärssylt

Vispa socker, rumsvarmt smör och ägg poröst.
Tillsätt mjöl och rör till en smidig deg.
Dela degen i 2 delar och rulla ut varje till en rulle – dela varje rulle i 25 delar.
Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck till lite och gör en grop i varje med ett finger.
Pensla varje kaka med det uppvispade ägget.
Strö över pärlsocker och fyll gropen med sylt.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter – ugn 200 grader.

Njuut!
~ Annelie ~

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän