Masthead header

Kanel- och sockerskorpor

Små söta skorpor som passar perfekt till kaffet.

2 ägg
2 dl socker
75 g smör
2 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl

Fyllning
2 msk socker
1½ tsk kanel

Vispa upp ägg och socker pösigt. Smält smöret och vispa ner i smeten.
Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten.
Arbeta ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 3 delar.
Platta ut delarna med mjölad han eller kavla ut den lätt till avlånga plattor, ca ½ cm tjocka.

Blanda fyllningen och strö över på degplattorna.
Rulla ihop från långsidan och lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt.
Grädda i 15-20 minuter i 200 graders ugn.
Låt vila i 5 minuter och sänk ugnen till 100 grader.

Skär rullarna på snedden i ca 1½ – 2 cm tjocka skivor och lägg dem med snittytan uppåt på plåten.
Torka skorporna i ca 1 timme tills de är torra.

Njuut!
~ Annelie ~

Ann-Marie aka Jozebelle - 15 juni, 2010 - 17:34

Vad mycket trevligt jag fann här, helt klart bland mina favoriter.

Hanna - Bakfnatt - 15 juni, 2010 - 20:20

Älskar skorpor, men har aldrig bakat några egna. Borde verkligen ta och prova det någon gång! Superfina bilder som gör att jag vill ha skorpor nu!! =)

Amanda - 25 augusti, 2012 - 13:11

Åh! Dom där såg inte alls dumma ut. Hit kommer jag tillbaka! :)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän