Masthead header

Franska maränger

Franska maränger kan man forma och färga precis som man vill. Man måste bara tänka på att ha alla bunkar och redskap redo samt att man behöver en sockertermometer.
Allt måste även vara rent och torrt!
Mina första maränger blev totalt misslyckade pga att jag slarvade och fick lite äggula i äggvitan, då går det inte att få fluffigheten som krävs pga att äggulan är fet.

4 st äggvitor
3 dl socker
1 msk färsk citronsaft
Några droppar karamellfärg

Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten) och vispa för hand tills marängen är cirka 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills det svalnat.

Sätt ugnen på 130 grader.
Vänd ner karamellfärg efter tycke och smak och blanda tills färgen är jämn (eller marmorerad som på bilderna).
Spritsa ut marängen till önskad form på en plåt med bakplåtspapper. De ljusblå har jag spritsat och de rosa lite större har jag klickat ut med hjälp av mitt finger och en sked.

Grädda i mitten av ugnen i 35–45 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.

Njuut!
~ Annelie ~

Daniella - BakeCake - 20 juni, 2010 - 15:28

Vilka jätte fina maränger! Dom ser otroligt goda ut!

Och nu har månadens andra tävling startat! Denna gång kan du vinna underbara produkter från ”Lyckas med Mat”. Tävlingen avslutas den 27 juni.

Ha det jätte bra! Kram Daniella – BakeCake

Franska Maränger « Jossans Mat - 11 augusti, 2011 - 20:23

[…] kan inte ta åt mig äran för dessa maränger själv, då jag fann dem i en annan blogg. Otroligt goda blev de i alla fall – och hemligheten bakom maränger är noggranhet och att […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän