Till ca 8 personer
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
Garnering
ekologiskt ägg, vallmofrö (alt. mandelspån och råsocker) till pensling
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
Vispa samman ägg och mjölk.
Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över vallmofrö (alt. mandelspån och råsocker).
Grädda tills sconesen fått fin färg, cirka 10-15 minuter, i 225 grader varm ugn.
Njuut!
~ Annelie ~