Ett perfekt sätt att bjuda på fina små dekorerade cupcakes snabbt är att ha lite olika muffinsar i frysen, redo att tas fram när det kommer oväntat och välkommet besök. De tinar snabbt medan du rör ihop smörkrämen och plockar fram övrigiga dekorationer.
Muffins – 12 st
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
Färska/frysta hallon
Topping
rumsvarmt smör
florsocker
vaniljsocker
Mixade färska/frysta tinade hallon (alt. hallonsylt)
Muffins
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp. Rör ner i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll ned i bunken.
Rör smeten slät, men så lite som möjligt.
Häll eller spritsa ner smeten i formarna.
Grädda i ca 210°C i 18-20 min.
När de svalnat så skär du ett av ett lock på muffinsarna och gröper ur lite. (Ungefär som på en semla.)
Lägg i några hallon och lägg på locket.
Rör ihop rumsvarmt smör med vaniljsocker och florsocker så du tycker att det smakar gott.
Tillsätt de mixade bären/sylten – även här tills det är gott.
Jag ska försöka skärpa mig och måtta, även när jag bakar saker lite på känn. ;)
Dekorera efter tycke och smak.
Blommorna är gjorda av sugarpaste.
Det rosa sockret kommer från Dr. Oetker och formarna kommer från Strössel & Annat.
Njuut!
~ Annelie ~
Vilka fina cupcakes! Och det låter supergott med hallonsmörkräm, måste testas! Väldigt trevlig blogg du har :)
mmm.. ska ut och resa nu och tänkte det skulle passa fint med lite cupcakes på vägen då! :) hittade de här söta små verken. Nu är det upp till bevis!