Ingredienser till ca 120 små pajer
750 g smör
22 dl vetemjöl (1,3 kg)
2 dl kallt vatten
Fyllning
750 g champinjoner
3 knippen färsk lök
50 g smör
1 ½ tsk salt
1 tsk cayennepeppar
1 kg fetaost
15 ägg
1 ½ l lätt crème fraiche
1 ½ tsk salt
120 aluminiumfolieformar
Gör så här
- Hacka samman smör och mjöl i omgångar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabb ihop till en deg.
- Dela degen i bitar och låt dem vila i kylskåp ca 30 minuter. Tryck ut degen i små aluminiumfolieformar. Ställ alla formar på plåtar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ansa och skiva champinjonerna. Skär bort den gröna blasten på löken. Hacka löken.
- Fräs champinjoner och lök i omgångar i smör. Strimla den gröna blasten och låt den steka med i några minuter. Krydda med salt och cayennepeppar. Fördela fräset i formarna.
- Riv fetaosten fint på rivjärn. Vispa samman ägg, crème fraiche och salt. Strö fetaost i pajerna och fördela ostsmet överst.
- Grädda pajerna i omgångar mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kallna på galler.
Serveras på buffébordet kalla eller ljumma.