Ingredienser till 1 paj / 8-10 bitar
150 g smör
1 ½ dl socker
1 ägg
1 dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
ca ½ liter jordgubbar
2 dl crème fraiche
1 dl socker
½ dl vetemjöl
2 ägg
Garnering
Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kakan: Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt ägget under fortsatt kraftig omrörning.
- Blanda samman mjölsorterna med bakpulvret och arbeta in det i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
- Fyllning: Rensa jordgubbarna under tiden. Vispa samman crème fraiche med socker, vetemjöl och ägg.
- Ta ut kakan ur ugnen och fördela jordgubbarna över den. Häll crème fraichesmeten över. Ställ tillbaks kakan i ugnen och grädda ytterligare 30-40 minuter.
- Låt kakan svalna och sikta lite florsocker över kakan när den svalnat.