Ingredienser till ca 20 stycken rutor
2 dl kokos
1 msk gelatinpulver
3 msk vatten
5 dl strösocker
1 dl vatten
2 äggvitor
1 msk vaniljsocker
Gör så här
- Rosta riven kokos i en stekpanna.
- Lös gelatinpulver i kallt vatten. Låt svälla en stund.
- Häll strösocker i en kastrull med vatten. Värm och rör tills sockret har smält. Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig.
- Vispa äggvitor till hårt skum. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde. Blanda ner vaniljsocker.
- Häll halva kokosmängden i bottnen av en smord liten långpanna. Häll i smeten och strö på resten av kokosen.
- Täck med plastfolie och låt stelna ett par timmar i kylen.
- Skär i bitar och servera.
Om du vill så kan du doppa de skurna bitarna runtom i smält choklad och ev även doppa dem i kokos efteråt.
Receptet kommer från Buffé nr 12 2003