Masthead header

Kanelhjärtan

Kanelhjärtan 

Ingredienser till ca 70 kakor
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 krm salt
200 g smör / kylskåpskallt
1 dl florsocker

Garnering
strösocker
kanel

Gör så här:

  1. Mät upp mjöl, potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar och finfördela med fingertopparna. Nyp ihop snabbt till en deg och arbeta in florsockret. Det går även bra att köra ihop degen med en matberedare.
  2. Låt degen vila kallt minst 30 minuter.
  3. Kavla ut degen ca 2 mm tjockt på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg dem med jämna mellanrum på den bakplåtspappersklädda plåten.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 6-7 minuter.
  5. Blanda under tiden strösocker med lite kanel och strö kanelblandningen över kakorna så fort de kommer ut ur ugnen.
  6. Låt svalna.

Receptet kommer från

och kommer finnas på vårt kak- och godisbord julen 2007.

Ewa - 21 december, 2007 - 08:06

Jag skrev ut receptet igår och bakade kakorna igår kväll. Jättegoda.

Men mina är inte så fina som dina… Kanelblandningen är inte så där jämnt fördelad på mina kakor. Jaja, huvudsaken är ju att de är goda. Och känner jag min pappa rätt så lär kakorna inte bli långlivade.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän