Ingredienser till 24 stycken
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad
rivet skal av 1/2 apelsin
2 msk konjak eller citruslikör
Mandeltäcke
100 g mandelmassa
några droppar röd karamellfärg
silverkulor av socker
Gör så här
- Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
- Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak.
- Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i karamellfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och fin.
- Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm. Tryck ner den i botten på formen.
- Häll över chokladen. Låt den stelna i kylen minst 3 tim.
- Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor.
- Förvara kallt.
Receptet kommer från Arlaköket nr 5 2003 och kommer finnas på godisbordet julen 2007.