Masthead header

Skurna pepparkakor

Ingredienser till ca 40 stycken
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk bikarbonat
ca 3 dl vetemjöl
2 påsar à 50 g skållad, flagad mandel

Gör så här

  1. Vispa smör, socker och sirap tills det blir ljust och poröst. Använd gärna elvispens vispar.
  2. Tillsätt kryddor, mandel och mjöl blandat med bikarbonat. Vispa på låg hastighet tills det blir en smulig deg. Tryck ihop smulorna med handen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. 
  3. Gör en rulle av degen, tjock som ett kvastskaft. Platta till rullen så att den blir fyrkantig. Vira in rullen i plastfolie och lägg den i kylen över natten. 
  4. Sätt ugnen på 175˚C. Skär rullen i tunna skivor med en riktigt vass kniv. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.

Receptet kommer från www.arla.se och kommer finnas på fikabordet julen 2007.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän