Masthead header

Morgonfrallor från frysen

 Baka frallorna och frys in, grädda dem sedan direkt uttagna från frysen.  Självklart kan man grädda dem direkt när man bakar dem också.

Ingredienser till 12-14 frallor
50 g jäst
3 dl ljummet vatten (37 grader)
2 msk olja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl (480 g)

Gör så här

  1. Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, salt och det mesta av vetemjölet.
  2. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta väl. Forma till 12-14 bullar.
  4. Skåra bullarna med vass kniv. Låt jäsa ytterligare en gång i ca 25 minuter under bakduk. Se till att bullarna jäser på ett underlag som får plats i frysen. När de är frysta så kan de packas i fryspåsar.
  5. Ställ bullarna direkt efter jäsningen med bakduken fortfarande på.
  6. Grädda frysta bröd i 250 gradera i ca 10-12 minuter. Låt bröden ligga på plåt ovanpå spisen medan du värmer ugnen.

Vill du grädda bröden direkt efter andra jäsningen tar det 8-9 minuter i 250 grader.

Perfekt sätt att få nygräddade frallor på morgonen utan att gå upp i gryningen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän