Masthead header

Test av matberedare

För ett tag sedan fick jag hem en matberedare (Philips HR7770 Food Processor) från webbutiken Whiteaway som jag skulle testa åt dem. Vilket jag mer än gärna gjorde eftersom vår gamla matberedare hade gett upp några veckor tidigare.

 

Hittills har jag gjort smoothies med banan, glass och yoghurt vilket funkade utmärkt. Jag har mixat blåbär när jag skulle göra en blåbärsmousse till en tårta, det fungerade väldigt bra trots att jag mixade en liten mängd blåbär.

Jag har gjort pajdeg till både bak- och matlagning och det gick väldigt snabbt och smidigt, samt hackat mandlar och nötter. Dessutom har min man lånat den för att finhacka rotsaker till en gratäng och även där höll maskinen vad den lovade. Nästa test kommer när jag ska pröva om knådningsverktyget klarar av att färga in marsipan eller sugarpaste. Återkommer med resultatet av det testet.

Min gamla matberedare fick stå undanställd i ett skåp eftersom jag tyckte den var klumpig och ful, men den här kommer nog få stå framme på bakbänken bredvid min Kitchen Aid. De kompletterar varandra perfekt och den här matberedaren har många användningsområden.

Om någon vecka fyller min Elliot 8 år och ska ha ett stort killgäng här på tacos och film. Då är jag övertygad om att den nya matberedaren kommer vara till stor hjälp med att skiva, hacka och riva alla tillbehören till middagen.

 

Mitt omdöme i korthet.

På plussidan:

  • Manualen som följer med visar med tydlig bild och kortfattad text hur de olika tillbehören ska monteras och till vad de kan användas.
  • Det är enkelt att montera ihop maskinen med dess olika delar. (Läs nedan på minussidan).
  • Matberedaren är väldigt bred i sitt användningsområde.
  • Färgmatchningen mellan hastighetsvredet och de olika delarna gör att man snabbt kommer igång.
  • Den tar väldigt liten plats och är snygg i sin enkla design.
  • Den är väldigt lätt att göra rent eftersom alla lösa delar, inkl mixern kan diskas i diskmaskin.
  • Jag gillar även att det förutom pulsfunktion även fanns två fasta hastighetsinställningar.
  • Den stod även väldigt stadigt på bänken på sugproppsfötterna – även när den knådade deg.

På minussidan:

  • Det enda som jag hittat på minussidan är att jag upplevde att det var en smula hårt att sätta mixern på plats.

Jag kan klart rekommendera Philips HR 7770 Food Processor från Whiteaway – min nya lilla kökskompis! :)

– Annelie –

 

(Bilderna kommer från Philips hemsida).

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän