Ingredienser till 24 stycken / ca 8 portioner vid en buffé
1 pkt krustader (24 st)
50 g cheddarost
½ kruka gräslök + lite till garneringen
½ kruka dill
2 ägg
3 msk vatten
1 krm salt
50 g löjrom
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ställ krustaderna på en plåt med bakplåtspapper.
- Finriv osten, finhacka gräslök och dill. Lägg det i krustaderna.
- Vispa ihop ägg och vatten, tillsätt salt och fördela i krustaderna.
- Grädda krustaderna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna lite och toppa med en klick löjrom. Peppra och strö över 2 msk grovt klipt/skuren gräslök.
Det här är en av de små goda rätter och tilltugg som vi kommer att servera årets glöggmingel i början av december.
Receptet kommer från tidningen Laga Lätt 12/2008 – Bild kommer.