Masthead header

Jordgubbs- och vitchokladmoussetårta

Mycket pyssel och det tar lite tid, men mest tid är när tårtan ska vara i kylen så låt inte det avskräcka dig!
Den här tårtan är väl värd allt pyssel och alla tid – jag lovar!!

1 färdig marängbotten

Vit chokladmousse
150 g vit choklad
½ msk smör
2 äggulpr
2½ dl vispgrädde

Jordgubbsmousse
1 liter jordgubbar
4 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl strösocker
2½ dl vispgrädde

Garnering
Jordgubbar
Hyvlad vit choklad
Färsk mynta

Lägg marängen i en form med löstagbar kant, ca 26 sm i diamteter.

Chokladmousse
Smält choklad i bitar och smör i vattenbad.
Ta bort från värmen och rör ner en äggula i taget.
Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden o chokladsmeten.
Vänd sedan ner chokladsmeten i resten av grädden.
Häll chokladmoussen i formen och se till att den blir jämnt fördelad.
Frys i ca 45 minuter så att moussen stelnar.

Jordgubbsmousse
Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré.
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp vatten och socker.
Dra kastrullen av plattan och låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna.
Blanda med jordgubbspurén.
Vispa grädden och vänd ner den i jordgubbspurén.
Häll moussen över den vita chokladmoussen och jämna till.

Frys tårtan i minst 4 timmar.
Låt tårtan tina i rumstemperatur i ca 30 minuter innan du garnerar den med jordgubbar, hyvlad choklad och färsk mynta.

Njuut!
~ Annelie ~

(Receptet kommer från Allt Om Mats Festspecial 2009.)

Cutecakes-Paulina - 31 augusti, 2009 - 16:19

Åh gud så god den ser ut! Supersmarrig! Älskar moussetårtor, så fräsch smak på dem!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän