Masthead header

Femårstårta

Till sin 5-årsdag beställde yngsta sonen en STOR tårta som skulle se ut som en 5:a. Han hade sett en i en bakbok och ville ha en exakt likadan. Det var bara att sätta på sig förklädet och sätta igång.

Jag började med att göra tårtbotten i en långpanna 30×22 cm. När den svalnat delade jag den i 2 lager. Ritade en STOR 5:a som jag la på botten när den svalnat och skar efter mallen.

När jag hade fylld lagrena med grädde, sylt och annat gott så gjorde jag en chokladsmörkräm som jag täckte kanterna med. Jag färgade in sugarpaste i 5 olika glada färger, kavlade ut tunna plattor i olika bredd som jag sen satte runt kanten på tårtan.

Blandade mer smörkräm, en omgång naturell och en som jag färgade med blå pastafärg . Sen spritsade jag små toppar över hela tårtan och i skarvarna på de färgade kantplattorna.

Det var en glad 5-åring som bar fram sin specialbeställda tårta!

~ Annelie ~

matilda - 5 augusti, 2010 - 17:44

Åh cool den var! Det var ju den du pratade om förut:)

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän