Masthead header

Saffransgrottor

Ingredienser till ca 18 grottor
1 pkt saffran (½ g)
½ dl strösocker
100 g smör (jag använder alltid riktigt smör när jag bakar)
1 ½ dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver

Tillbehör
½ dl fast hjortronsylt (är den rinnig så låt sylten rinna av i en sil först)
småbrödsformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stöt saffranet tillsammans med lite socker (det går lättare då).
  2. Rör smöret poröst tillsammans med saffranssockret och det resterande sockret, gärna med en elvisp.
  3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i smöret. Arbeta ihop till en deg.
  4. Rulla degen till 18 små kulor som läggs i småbrödformarna som är ställda på en plåt.
  5. Gör en liten grop i varje kula och klicka i sylt i groparna.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter och låt kallna på galler.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän