Masthead header

Solrosbröd

Ingredienser till 2 bröd
50 g jäst
3 dl filmjölk
2 dl apelsinjuice
4 msk flytande margarin
1 dl hackad persilja
1 dl solrosfrön
4 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
salt

Pensling
1 msk olja
2 msk solrosfrön

Ugnstemperatur: 200 grader

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm filmjölk, apelsinjuice och flyande margarin till 37 grader. Häll lite av det ljumma degspadet över jästen och rör om.
  2. Fyll på med resten av degspadet, persiljan, solrosfrön, grahamsmjöl och vetemjöl.
  3. Arbeta degen smidig. Lät den jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  4. Knåda degen ytterligare i knappt 1 minut.Dela degen i 2 delar och forma till avlånga bröd (limpformade).
  5. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  6. Pensla bröden med olja och strö över solrosfrön och grädda i ca 35 minuter.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

Dela på Facebook Dela på Twitter Skicka till en vän